Ιστορικό

 

    Η Δ. ΤΣΑΚΙΡΗΣ & ΥΙΟΙ - ΒΙΟΣΥΡΜΑΤ - ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 1980.

    Ο ιδρυτής της αρχικής εταιρίας Ευστράτιος Τσακίρης υπήρξε ο πρώτος τεχνίτης συρματουργός στην Ελλάδα. Η τεχνική του κατάρτιση έγκειται αφ΄ενός μεν στην ευστροφία και εφευρετικότητα που τον διέκρινε και αφ'ετέρου στην εμπειρία που απεκόμισε όταν στη δεκαετία του 1920 λόγω της Μικρασιατικής καταστροφής κατέφυγε στην πόλη Λυών της Γαλλίας.

   Εκεί προσελήφθη σε εργοστάσιο συρματουργίας και διακρίθηκε γρήγορα στο αντικείμενο της εφέλκυσης συρμάτων με αριστοτεχνικό τρόπο, ώστε να γίνει ζηλευτός και από ευρωπαίους τεχνίτες ακόμη.

   Με τον ερχομό του στην Ελλάδα ξεκίνησε να εφαρμόζει ότι είχε μάθει στη Γαλλία. Αρχικά εργάστηκε ως Α΄τεχνίτης συρματουργός σε τοπικό εργοστάσιο. Αμέσως μετά το β΄παγκόσμιο πόλεμο ιδρύει εταιρία σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις με τα παιδιά του. Η εξάπλωση ήταν αναμενόμενη και γρήγορη. Το όνομα Τσακίρης ήδη αποτελούσε εγγύηση ποιότητας στα συρματουργικά προϊόντα.

   Εδώ και δεκαετίες τώρα και συγκεκριμένα από το 1980 συνεχίζει τη διαδοχή η Δ. ΤΣΑΚΙΡΗΣ & ΥΙΟΙ με εταίρους πλέον τον Ευστράτιο Τσακίρη και τον υιό του Δημήτριο Τσακίρη, διαφυλάττοντας τόσο το όνομα όσο και την τέχνη που κληρονόμησαν σε ύψιστο βαθμό.

   Σήμερα είναι η παλαιότερη εν λειτουργία παραγωγική μονάδα συρματουργίας και καρφοβελονοποϊίας στην Ελλάδα, δίνοντας έμφαση και προτεραιότητα τόσο στην ποιότητα των πρόϊόντων της όσο και στο σύνολο των ενεργειών για την όσο το δυνατόν αρτιότερη εξυπηρέτηση των πελατών της.

   Θα χαρούμε ιδιαίτερα, έστω και δοκιμαστικά, να μας δώσετε την ευκαιρία να αποδείξουμε και έμπρακτα τις δυνατότητες μας.

   
 

active³ 4.7 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης